Dany Bruggeman

Bestuurslid

Mijn naam is Dany Bruggeman. Ik ben jong gepensioneerd luitenant-kolonel van de Medische Dienst van het Belgisch Leger, en daarnaast gepensioneerd dokter, gespecialiseerd in sportgeneeskunde via de universiteit van Keulen. Ben nu 63,5 jaar jong en heb uiteraard geen medische praktijk meer.

Het groene gedachtegoed heeft me altijd geïnspireerd omdat Groen de enige partij is die hier ooit belang aan heeft besteed. Na de opkomst van Groen in Tessenderlo heb ik mij hieraan verbonden. Niet omwille van een wens voor een mandaat, enkel om de groenen te steunen in hun eerbare en maatschappelijke keuze. Wij zijn een groen gezin, in die zin dat wij ecologisch erg bewust zijn en dat beperkt zich niet tot het goed sorteren van afval. Het gaat veel verder. Menselijk gesproken wil ik gelijkheid voor alle kleuren, want met vreedzaamheid bereik je het beste in het leven. Daarnaast ben ik als dokter erg bewogen naar de zijde van de minder gegoede patiënten. Ik mag met de hand op het hart en in alle eerlijkheid zeggen dat ik heel veel gratis heb gewerkt, vooral voor dezen die het betalen niet aankonden.

Daarom is één van mijn standpunten dat er een consultatiepunt in Tessenderlo moet komen waar de geneeskunde echt gratis is voor hen die hier komen aankloppen. Tessenderlo begint ook stilaan te lijken op een betonstadje in het centrum. Het groen verdwijnt er en appartementsblokken nemen de plaats in. Dit moet stoppen. Bejaarde mensen die bijvoorbeeld met een rolator rondrijden, hebben ook het recht op een stukje groen in de nabijheid van het centrum. De huidige gemeenteraad doet hier niets aan en dit is een beschamende houding, temeer omdat zij door de bevolking verkozen werden en dus een plicht hebben tegenover iedereen. Ik hoop door mijn engagement Groen te kunnen steunen om een stem in onze gemeenteraad te kunnen bekomen, en liefst niet in de oppositie.