Gürsan Altinisik

Bestuurslid

Ik ben 34 met een heel kleurrijke achtergrond. Mijn overgrootouders zijn gemigreerd van Abchazië naar Turkije en mijn ouders zijn op hun beurt gemigreerd naar België. Uit mijn ervaring geloof ik in een samenleving waarin diversiteit een meerwaarde kan zijn. Anders zijn mag geen obstakel zijn, samen kunnen we alle barrières overkomen.

We hebben al 23 jaar een eethuis in Tessenderlo. Daarnaast werk ik voltijds als Lighting Consultant. De firma waar ik voor werk ontwikkelt milieuvriendelijke armaturen die ik op mijn beurt integreer in hedendaagse architectuur.

In de hoofdstad van mijn thuisland Abchazië, ver weg van Tessenderlo wat ook mijn thuis is, ben ik tot besef gekomen hoe aangenaam een stad kan zijn als er leefruimtes gecreëerd worden in harmonie met de natuur. Ik zeg niet dat de levensomstandigheden er beter zijn maar ik kan wel inzien dat we de natuur nodig hebben om ons omgeving leefbaar te houden.

We kunnen nu eenmaal niet verwachten dat mensen stoppen met bouwen. Wat we wel kunnen doen is rekening houden met de natuur. Tijdens het ontwerpen kunnen we bewuster omgaan met het behoud van groen of kunnen we meer groen voorzien.