Tjorven Van Hoeyveld

NR. 16

Mijn naam is Tjorven, 19 jaar, en ik woon in Hulst. Op PXL te Diepenbeek studeer ik Onderhoudstechnieken. In mijn vrije tijd werk ik graag aan mijn e-scooter. Om die redenen ben ik zeer geïnteresseerd in de vooruitgang van groene technologie en dit wil ik sterk aanmoedigen. Ook merk ik dat het groen in Tessenderlo steeds meer aan het verdwijnen is. Dat vind ik een zeer spijtige zaak, dus ga ik 100% voor een groenere gemeente.

Ook juich ik de opmars van de e-bike toe. Ouderen kunnen hierdoor langer en verder fietsen zonder hun wagen te moeten gebruiken. Ik pleit dan natuurlijk ook voor meer ondersteuning omtrent EV's (elektrische voertuigen). Een laadstation nabij elke toeristische of drukke plaats zou geen luxe mogen zijn.

Samen gaan we voor groen!

Om te pendelen naar school in Diepenbeek (PXL) neem ik elke dag de bus. Dit duurt minstens anderhalf uur heen en anderhalf uur terug. Soms ga ik te voet van het centrum naar Hulst omdat de aansluitingen niet uitkomen. Dan ben ik weer een halfuurtje extra onderweg. Dit moet beter kunnen! Wat extra permanente verbindingen zijn geen overbodige luxe en zo denken veel pendelaars.

Armoede is dan weer een ander gegeven waar ik me wil op focussen. Zonder dat we het merken heerst er nogal wat armoede in onze gemeente. Het kan gaan om gezinnen die elke maand de tanden op elkaar moeten zetten om het einde van de maand te halen. Voor deze mensen wil ik zorgen, samen met mijn team, om hun situatie te verbeteren. Ook zij mogen kunnen genieten van het leven. Ook hun kinderen mogen kunnen sporten en uitgaan ondanks hun moeilijke financiële toestand.